Wednesday, May 5, 2010

Afecţiunile tiroidei se pot vindeca cu plante!

Dacă aveţi probleme cu tiroida, înainte de a începe un tratament, concretizaţi la medicul endocrinolog tipul afecţiunii, pentru a putea începe o schemă de tratament.

  • Pentru orice afecţiune a glandei tiroide: 3 linguri ace de pin (fărâmiţate), 2 linguri fructe de măcieş fărâmiţate, 4 linguri coji de ceapa şi 2 linguri frunze de zmeură. Seara se pune compoziţia în termos şi se toarnă peste ea 1 litru de apă clocotită. Dimineaţa strecuraţi. Beţi la început câte 0,5 litri pe zi în loc de apă, crescând treptat doza până la un litru pe zi. Acest ceai are un puternic efect detoxifiant şi antiinflamator. Pentru obţinerea unui efect vizibil se bea de la 3 la 6 luni.
  • Umflarea glandei tiroide: primăvara devreme tăiaţi 100 grame rămurele de vişin cu muguri, fierbeţii 30 minute în 0,5 litri de apă şi beţi câte 1 lingură de 3 ori pe zi înainte de masă cu 30 min.
  • Guşă toxică: se foloseşte cu succes planta denumită cervana (Lycopus europaeus). Peste o liguriţă plantă uscată se toarnă 1 pahar de apă clocotită, se lasă la infuzat 2 ore şi se strecoară. Se bea 1/2 pahar de 4 ori pe zi cu 30 minute înainte de masă. Acest remediu se recomandă dacă boala decurge cu simptome de insomnie, nelinişte, stare de anxietate, tahicardie.
Contraindicaţii: cervana nu trebuie utilizată în caz de hipotiroidism, sarcină şi perioadele în care se alăptează.
  • Dacă cauza tiroiditei este expunerea la radiaţie, atunci beţi în fiecare dimineaţă ceai verde chinezesc. Pentru ca efectul terapeutic să fie accentuat infuzaţi ceaiul astfel: peste 1 lingură nu prea plină de ceai verde toarnă apă clocotită de la înălţime _ la început umpleţi cana doar 1/3, aşteptaţi 1 minut şi adăgaţi apa ca să fie 2/3 din cană plină, şi încă peste 1 minut umpleţi cana. Puneţi peste cană o farfurie şi acoperiţi-o cu un prosop, se lasă 3 minute. Se strecoară. Beţi ceaiul verde imediat după ce îl strecuraţi. Nu se adaugă nici apă, nici zahăr. Se poate de adaugat puţină miere.
Ceaiul verde conţine o mulţime de substanţe folositoare, care curăţă organismul de toxine şi radicali liberi, dar şi de radiaţie.
  • Boala Basedow: se iau 2 părţi urzică (urtica dioica), 2 părti rădăcină de lemn dulce, 1 parte frunze de nuc şi 1 parte rădăcină de valeriană. Din acest amestec se iau 2 linguri peste care se toarnă 0,5 litri de apă şi se fierbe 2 minute la foc mic, după care se infuzează 12 ore. Se bea toată ziua câte puţin, cu înghiţituri mici, ca să aibă efect terapeutic mai puternic.
Este important de reţinut că în cazul bolii Basedow se interzice fumatul, consumul de alcool şi orice alt iritant al sistemului nervos.
  • Hipotiroidie: se ia de 2-3 ori pe zi, înainte de masă, varză de mare sub formă de praf, câte 0,5-1 linguriţă, şi se bea cu o cantitate suficientă de apă. Durata tratamentului- 30 zile.


1 comments:

Anonymous said...

Boala Basedow este asociata hipertiridiei, iar frunzele de nuc sunt strict interzise intrucat contin iod. Nu se poate folosi reteta prezentata mai sus pentru aceasta afectiune.

Post a Comment