Wednesday, May 5, 2010

Terapia cu apa
  • In stadiul de inceput al hipertiroidiei sau a hipotiroidiei se toarnă peste partea superioară a corpului apă rece (de 4 ori pe săptămână) şi de 2 ori pe săptămână se fac băi calde pentru picioare. Sunt benefice şi băile întregului corp cu infuzii din ace de pin, brad în combinaţie cu valeriana(rădăcini). După baie faceţi un duş rece.
  • Dacă disfuncţiile tiroidiene sunt însoţite de nevroze, dureri de inimă şi stări de nelinişte, luaţi un prosop înmuiat în apă rece şi ştergeti-vă umerii timp de 1-2 minute.
  • Băile nu foarte fierbinţi (35-36 grade) cu infuzii de fân se fac peste o zi şi dau rezultate foarte bune.
  • În cazul hipertiroidiei se recomandă băile cu levantica. Peste 1 kg de levantica se toarnă 3 litri de apă rece, se lasă 1 oră, după care se fierbe timp de 5 minute la foc mic. Se mai lasă o ora, se strecoară şi se toarnă în cadă.
  • Hipotiroidie: se clăteşte gâtul de câteva ori pe zi cu infuzie de sânziană şi nalbă-sălbatică (Malva Vulgaris). Acest amestec înmoaie guşa. În timpul clătirii se înghite câte puţin din infuzie. Se ia câte jumătate de lingură din ambele plante.


2 comments:

Anonymous said...

Imi pare rau dar e o aiureala totala ce scrieti dumneavoastra aici. 1kg de levantica? Sunt de-a dreptul exagerate toate retetele astea si nimeni nu poate sa urmeze asa ceva.

Anonymous said...

scoal-te nae ca afara tuna de ploaie! iti urez insanatosire grabnica!

Post a Comment